Horváth Vivien táplálkozási tanácsadó, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember

Horváth Vivien táplálkozási tanácsdó, dietetikus

Dietetikus végzettséget 2012-ben szereztem a Semmelweis Egyetemen, okleveles táplálkozástudományi szakember pedig 2021-ben lettem.

Fő profilom a fogyókúrázók, a táplálékallergiákkal és intoleranciákkal élők, valamint a cukorbetegek számára történő táplálkozási tanácsadás és étrendtervezés.

Emellett kiemelkedően fontosnak tartom a dietetikai tanácsadás prevenciós -azaz a betegségeket megelőző- szerepét, melynek során a dietetikus, az őt felkereső pácienseket, személyre szóló, gyakorlatias útmutatásokkal látja el, illetve rámutat a táplálkozás és a szervezet működésének szoros összefüggéseire. 

Manapság megszámlálhatatlan táplálkozással kapcsolatos információ érhető el az interneten és nyomtatott kiadványokban is, sokszor egymásnak ellentmondó állításokkal. A laikus olvasó számára, hozzáértő segítség nélkül rendkívül nehéz kiigazodni ebben az útvesztőben és mindezekből a szakmailag is helytálló megállapításokat kiszűrni, majd azokat az egyéni igényeknek és lehetőségeknek megfelelően a gyakorlatba átültetni. Ebben szeretnék pácienseimnek értékes segítséget nyújtani a betegségek megelőzése terén.